wat doen we

Over de opleiding

De opleiding GGZ-VS is uniek in Nederland, qua duur en opbouw. Gedurende drie jaar volg je een dag per week cursorisch onderwijs in ons opleidingscentrum in Utrecht. De overige dagen werk je op een werkervaringsplek bij een van de aangesloten ggz-instellingen.

LEES MEER

Onderwijsvisie

GGZ-VS leidt ervaren verpleegkundigen op tot experts. We gaan ervan uit dat onze studenten intrinsiek gemotiveerd zijn en leren je vooral hoe je zelf je leerproces kunt ontwerpen, sturen en beoordelen. Zo wordt leren een ontdekkingstocht.

LEES MEER

Het curriculum

Het curriculum is opgebouwd rondom drie leerlijnen, analoog aan de drie rollen van de verpleegkundig specialist ggz: zelfstandig bevoegd behandelaar, onderzoeker en innovator.

LEES MEER
OPLEIDING
LEES MEER
OPLEIDING
Interview Erwin Roefs, 3e jaars student

‘Ik heb ongelofelijk veel in mijn rugzak kunnen stoppen’

LEES MEER

Veelgestelde vragen.

Je kunt bij één van de aangesloten praktijkinstellingen solliciteren naar een opleidingsplaats. Wanneer de instelling je een plaats wil toekennen, volgt een selectiegesprek door de praktijkinstelling: een sollicitatiecommissie toetst of je voldoet aan de minimale toelatingseisen en of je geschikt bent om de opleiding te volgen. Wanneer de sollicitatiecommissie je geschikt acht, word je voordragen bij GGZ-VS en zal GGZ-VS een dossieronderzoek doen.  Als de sollicitatieprocedure is afgerond kun je met de opleiding starten. De opleiding start jaarlijks in januari. De sollicitatieprocedure duurt maximaal drie maanden. We raden aan om voor oktober te solliciteren naar een opleidingsplaats voor het komende jaar.

 

 

Om bij ons te kunnen studeren, moet je beschikken over een hbo-diploma verpleegkunde en minimaal twee jaar ervaring als verpleegkundige in de ggz. Je bent geregistreerd in het verpleegkundig beroepsregister (BIG artikel 3) en kunt met een portfolio aantonen dat je bovengemiddeld presteert. Je bent de afgelopen 2 jaar niet eerder in opleiding geweest bij GGZ-VS. Tot slot, is er een praktijkinstelling waar we mee samenwerken die je voordraagt als kandidaat voor de opleiding.

De studie duurt drie jaar bij een dienstverband van 36 uur per week. Het minimale dienstverband bedraagt 32 uur. Je volgt een dag in de week cursorisch onderwijs in ons opleidingscentrum in Utrecht. De overige dagen werk je op een werkervaringsplek bij een van de bij ons aangesloten ggz-instellingen. We gaan uit van 15-20 uur zelfstudie per week. De totale studielast van de opleiding bedraagt 180 EC. Bij een dienstverband van 32 wordt de opleidingsduur verlengt met het equivalent van 36 uur.