wie zijn we

Onze missie

Het opleiden van verpleegkundig specialisten ggz is voor ons een middel, geen doel. We zien de opleiding als een middel de kwaliteit van de zorg voor de patiënt in de geestelijke gezondheidszorg verhogen. <lees verder>

LEES MEER

Onze mensen

GGZ-VS richt zich uitsluitend op het opleiden van verpleegkundig specialisten voor de ggz. De docenten zijn als expert werkzaam in het vakgebied waarin zij lesgeven. Zowel de praktijkopleiders als de werkbegeleiders werken zelf als verpleegkundig specialist ggz.

LEES MEER

Ons verhaal

GGZ-VS startte in 1998 met het opleiden van verpleegkundig specialisten voor de ggz. Ons avontuur was echter groter dan het starten van een nieuwe opleiding. We hebben met succes een compleet nieuw beroep geïntroduceerd. Dit is ons verhaal.

LEES MEER

Over de organisatie

GGZ-VS is een unieke opleiding wat betreft organisatie en financieringsvorm. Nagenoeg alle toonaangevende ggz-instellingen participeren in de opleiding. Net als de studenten hebben zij een grote mate van invloed op het onderwijsprogramma.

LEES MEER

Samen met de instellingen

De opleiding is ontstaan vanuit een wens van de praktijk en met de leidende ggz-instellingen uit het hele land ontwikkeld. Samen met de praktijkopleiders werken we aan een opleiding die de psychiatrische verpleegkunde naar een hoger plan brengt.

LEES MEER

De locaties

GGZ-VS is een landelijke opleiding. De opleidingsdagen vinden plaats bij onze opleidingslocatie in Utrecht. De overige dagen doen de studenten praktijkervaring op bij een van de vele praktijkinstellingen waar we mee samenwerken.

LEES MEER
ACTUEEL
Deel 1: De eerste patiënt bij GGZ-Breburg

Lancering storytellingproject ‘Gek van corona’

LEES MEER
OPLEIDING
LEES MEER

Veelgestelde vragen.

Je kunt bij één van de aangesloten praktijkinstellingen solliciteren naar een opleidingsplaats. Wanneer de instelling je een plaats wil toekennen, volgt een selectiegesprek door de praktijkinstelling: een sollicitatiecommissie toetst of je voldoet aan de minimale toelatingseisen en of je geschikt bent om de opleiding te volgen. Wanneer de sollicitatiecommissie je geschikt acht, word je voordragen bij GGZ-VS en zal GGZ-VS een dossieronderzoek doen.  Als de sollicitatieprocedure is afgerond kun je met de opleiding starten. De opleiding start jaarlijks in januari. De sollicitatieprocedure duurt maximaal drie maanden. We raden aan om voor oktober te solliciteren naar een opleidingsplaats voor het komende jaar.

 

 

Om bij ons te kunnen studeren, moet je beschikken over een hbo-diploma verpleegkunde en minimaal twee jaar ervaring als verpleegkundige in de ggz. Je bent geregistreerd in het verpleegkundig beroepsregister (BIG artikel 3) en kunt met een portfolio aantonen dat je bovengemiddeld presteert. Je bent de afgelopen 2 jaar niet eerder in opleiding geweest bij GGZ-VS. Tot slot, is er een praktijkinstelling waar we mee samenwerken die je voordraagt als kandidaat voor de opleiding.

De studie duurt drie jaar bij een dienstverband van 36 uur per week. Het minimale dienstverband bedraagt 32 uur. Je volgt een dag in de week cursorisch onderwijs in ons opleidingscentrum in Utrecht. De overige dagen werk je op een werkervaringsplek bij een van de bij ons aangesloten ggz-instellingen. We gaan uit van 15-20 uur zelfstudie per week. De totale studielast van de opleiding bedraagt 180 EC. Bij een dienstverband van 32 wordt de opleidingsduur verlengt met het equivalent van 36 uur.